På Skråss

Barnebyen Finnsnes har bidratt sammen med Lenvik Folkebibliotek i en satsing rundt en nettside/database som heter påskråss.no. Målsettingen med databasen er å bidra nasjonalt og lokalt til økt forståelse for barn og unges ytringsfrihet og samfunnsengasjement.

Utgangspunktet og basis i arbeidet er avisa Aftenpostens På Skråss-sider som er et fast innslag i lørdagsavisa og har vært det siden 1984. Brev og tegninger fra barn og unge blir publisert og kommentert av Simon Flem Devold, journalist, skribent, jazzmusiker og Norges uoffisielle barneombud. Lenvik folkebibliotek har i en avtale med Aftenposten sikra seg rettighetene til alt publisert materiale og har bygget opp en brukervennlig søkeportal med et bredt spekter av søkekriterier.

Materialet er gjort tilgjengelig for barn, unge, studenter, lærere, forskere og øvrige interesserte. Dette er unikt materiale som dekker flere fagkretser og har stor sosiologisk og kulturhistorisk verdi.

Påskråss.no vil bidra til å utvikle Finnsnes og Lenvik som kompetansesenter for barn og unge. Arbeidet med På Skråss har nasjonal interesse og vil sette Barnebyen på kartet. Nettsiden ble lanseret 14. mai 2009 på Finnsnes med Barneombudet som gjest. I 2009 var det 20 år siden FNs barnekonvensjon ble vedtatt og med det som bakteppe rettet vi søkelyset mot barns rettigheter og livsvilkår.

"På Skråss"-sidene utgjør den første og kanskje viktigste offentlige arena for barns ytringsfrihet i Norge, materialet gir også en unik innsikt i barn og unges livsvilkår.

Festforestillingen i kulturhuset 14. mai 2009 med Barneombudet tilstedet markerte også starten på pilotprosjektet "Sjumilssteget" som tar utgangspunkt i barnekonvensjonens formuleringer og er initiert av Fylkesmannen i Troms. www.sjumilssteget.no

Barnebyen Finnsnes

Lenvik kommune v/Barnebyen
Postmottaket Lenvik kommune
9306 Finnsnes 
Tlf: 77 87 10 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.